24 January, 2010

24-1-2010: MESYUARAT PENYELARASAN AKTIVITI PPD BACHOK-PKG DAERAH BACHOK

Hari ini bertempat di Bilik Mesyuarat PKG KG CHAP telah berlangsung suatu mesyuarat antara PKG Daerah Bachok dan Wakil Pejabat Pelajaran Daerah Bachok. Mesyuarat ini adalah bertujuan untuk menyelaras segala aktiviti PKG Daerah Bachok dengan aktiviti PPD Bachok terutama dalam bidang pemantauan, kutipan data ICT/NILAM dan pengurusan bengkel dan latihan oleh PKG. Antara yang dipersetujui adalah:

  • PPD bersetuju untuk menjalankan pemantuan bersepadu bersama PKG melibatkan beberapa buah sekolah.
  • PPD  bersetuju menggunakan borang pemantuan PSS BTPNKEL selagi ianya juga digunakan dalam penghakiman peringkat kebangsaan agar ianya selaras dan tidak mengelirukan guru dengan borang yang pelbagai jenis apabila beliau turun memantau sekolah.
  • PPD bersetuju untuk mengadakan taklimat kepada para Pengetua dan Guru Besar tentang bagaimana seriusnya PPD dalam program memperkasakan PSS dan NILAM sekolah pada wal Februari ini 2010.
  • PPD dan PKG Daerah bersetuju untuk berkongsi DATA samada DATA ICT dan NILAM. 
  • PPD dan PKG akan memanggil semua guru NILAM untuk diberi pendedahan semula bagi menyemarakan program NILAM di sekolah. Ini dibuat memandangkan di sekolah guru NILAM dan guru GPM adalah guru yang berbeza.
Sebenarnya banyak lagi yang sempat disentuh samada masalah dan kekuatan kedua-dua pihak dalam mesyuarat tesebut. Harapan kami pihak PKG Daerah Bachok agar kerjasama seperti ini akan dapat menghasilkan natijah yang baik kepada sekolah.Terimakasih diucapkan kepada yang hadir dalam mesyuarat kali ini.Sekian
Kehadiran:
Pn Soo Ah Khem( UNIT BAHASA PPD BACHOK)
En Mohd Rozi Bin Nawi( PKG BADAK)
En Mohd Asri  Bin Semail(PKG BERIS KUBOR BESAR)
En Hasanudin Bin Zaini(PKG KG CHAP)
En Kamsani Bin Salip(PKG KG CHAP)
En Cik Ghani BinChe Hussin(PKG KG CHAP-pencatat mesyuarat)

    0 Comments:

    blogger templates | Make Money Online