28 January, 2010

28-1-2010: Kunjungan Kerja SMU(A)Darul Ulum Kolam dan Lawatan En Roslan(BTPNKEL) dan Bengkel Bina Skrip PSS yang Cemerlang

Tarikh ini adalah tarikh yang agak sibuk bagi PKG KG CHAP. Apa tidaknya bermula jam 830 pagi lagi  PKG telah  menerima kunjugan dari Guru Kurikulum dan guru PSS SMU(A) Darul Ulum Kolam Bachok. Sekolah ini merupaka sekolah yang baru disenaraikan dalam kelompok PKG Kg Chap. Kunjugan ini adalah untuk mendapat pengalaman dalam mengurus PSS dan NILAM sekolah. Ini adalah satu inisiatif PKG dan Pengurusan SMU(A)DU dalam memantapkan pengurusan PSS kerana sebelum mereka sebelum ini tidak mempunyai pengalaman lagsung dalam bidang berkaitan. Kami bukan sahaja memberi taklimat kepada mereka berkaitan kerja-kerja proses teknik tetapi mereka juga dibawa  melawat ke PSS SK Kubang Telaga bagi melihat situasi sebenar sebuah PSS dan bagaimana ianya diurus. Taklimat dan Lawatan diurus oleh PTP2 En Kamsani dan En Che Ghani.serta Cik Sally.

 
Sedang En Kamsani sibuk di PKG saya bergegas ke SMKPS untuk menyambut kedatangan pegawai dari BTPN Kelantan yang sangat dinanti oleh Pengetua,Guru Pentadbir dan guru-guru PSS SMK Puteri Saadong . Siapa lagi kalau bukan Tn Hj Roslan Bin Mohamed(Lan Kota). Kunjugan kerja beliau kali ini amat tepat pada masanya dan diibaratkan" sirih pulang ke ganggang" apatah lagi di saat sekolah ini sedang dahaga petunjuk dan ilmu bagi menyertai pertandingan PSS peringkat negeri. Saya bagi pihak PKG mengucapkan ribuan terima kasih kepada KPP BTPN Kelantan yang sudi memenuhi permohonan kami dan terima kasih juga buat Tn Hj Roslan kerana sudi membantu. Sesungguhnya kami(Bachok) sudah lama menanti sentuhan anda.Dalam kunjugan kali ini banyak bilik lain yang sempat dilawati oleh beliau seperti bilik BBM, Bilik Tayang dan Pusat Akses serta makmal komputer. 


 
Pada sebelah petang Tn Hj Roslan dan saya bergerak ke PKG bagi satu lagi sesi iatu "Bengkel Pembinaan Skrip PSS Cemerlang". Bengkel berjalan dengan lancar shingga jam 5.00 petang. Terima kasih daun keladi kepada sdr LAN KOTA.
0 Comments:

blogger templates | Make Money Online