07 February, 2010

7HB FEB 2010: MESYUARAT JAWATANKUASA PENGURUSAN PKG KG CHAP

Sepeti dirancang, bertempat di kamar Seminar PKG KG CHAP, tepat jam 2.30 petang  telah berlangsung "Mesyuarat Pengurusan PKG KG CHAP" kali-1 bagi tahun 2010. Mesyuarat ini adalah sangat penting kepada PKG kerana ianya menentukan hala tuju kerja dan aktiviti PKG sepanjang tahun ini. Mesyuarat ini sangat bermakna kerana bukan sahaja dari segi pengisian dan agenda mesyuarat tetapi juga kerana inilah julung kalinya mesyuarat seumpama ini diadakan di bangunan PKG yang baru. Mesyuarat kali ini juga mendatangkan impak yang sangat besar kepada PKG dan semua ahli mesyuarat kerana mandapat sentuhan dari Pegawai Pelajaran Daerah Bachok sendiri iaitu Tn Hj Abdul Aziz Bin Hj Abdullah yang sudi hadir. Selain dari itu kehadiran wakil BTPN Kelantan iaitu En Nik Mohd Arif Bin Nik Yusoff juga telah menyemarakkan lagi suasana mesyuarat. Mesyuarat kali ini telah dipengerusikan oleh Pn.Hjh. Azariah Bt Ahmad iaitu Guru Besar SK Kuchelong(Pengerusi PKG yang baru). Dalam mesyuarat kali ini, pelbagai isu telah disentuh terutama yang melibatkan kerjasama sekolah-sekolah dan penambahbaikkan keberkesanan peranan PKG dalam menyegerakan proses pembestarian serta usaha memperkasa PSS dan NILAM di sekolah-sekolah. Sepekara yang menarik ialah cadangan dari para guru besar agar:-
  • Mereka AJK  diberi surat perlantikan oleh PPD@BTPN kerana menjawat jawatankuasa pengurusan PKG ini agar mereka boleh merasakan ianya satu tanggungjawab yang perlu dilaksanakan.
  • Mesyuarat jawatan kuasa kecil di jalankan di Sekolah Ketua-Ketua AJK yang telah dilantik. Segala urusan tarikh dan surat menyurat dilaksanakan oleh PKG manakala urusan makan minum ditanggung oleh sekolah tersebut. Keadaan ini adalah situasi menang-menang dan dapat menimbulkan rasa kebertanggungjawaban mereka dalam melaksanakan tanggungjawab selaku Jawatankuasa Pengurusan PKG.
  • PKG perlu menjelaskan secara terperinci tugas-tugas setiap Jawatankuasa yang ditubuh bila bermesyuarat nanti.
Sebenarnya pelbagai isu dan rancangan  aktiviti telah disentuh dan dicadangkan dalam mesyuarat kali ini. Akhirnya kami warga PKG mengucapkan terima kasih tidak terhingga kepada Pegawai Pelajaran Daerah, Wakil BTPN Kelantan dan semua Pengetua dan Guru Besar sekolah yang sudi hadir dalam mesyuarat kali ini. Juga kepada En Hasan Bin Mamat(Mantan Pengerusi PKG) terima kasih atas jasa tuan dalam meneraju PKG sebelum ini. Mudah-mudahan apa yang dirancang oleh kita bersama akan dipermudahkan oleh Allah SWT untuk kita laksanakan. InsyaAllah.

Pegawai PPD Bachok bersama Wakil BTPN dan Pengerusi PKG

Perbincangan Pegawai PPD dan Pegawai BTPN

Sebagahagian dari Guru Besar dan wakil Pengetua yang hadir

Menikmati jamuan ringan selepas bermesyuarat

Pendaftaran peserta mesyuarat

Suasana bilik sebelum mesyuarat diadakan

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online